Endonezya’daki deprem

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 105’e yükseldi

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın doğusundaki Lombok Adası'nda meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 105’e yükseldiği bildirildi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, Lombok’taki depremde ölü sayısının 105’e çıktığını açıkladı.

Yapılan çalışmalarda Lombok’un kuzeyinde yıkılan bir cami enkazı altında kalan bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını belirten Nugroho, cami enkazı altında kalanların tam sayısını bilmediklerini ancak birkaç kişi olduğunu tahmin ettiklerini ve arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Nugroho ayrıca Lombok’a bağlı Gili Adaları’nda da 7 bin turistin tahliye edildiğini vurgulayarak, yerel ve yabancı turistlerin ulaşımlarının sağlanmasında da destek olduklarını kaydetti.

Bu arada deprem bölgesinde, kırsal alanlar dahil kapsamlı arama kurtarma çalışmaları devam ederken, yetkililer, depremde 236 kişinin yaralandığını ve 20 binden fazla kişinin de güvenli alanlara tahliye edildiğini açıklamıştı.

Endonezya Meteoroloji, İklim ve Jeofizik Kurumu (BMKG), pazar akşamı merkez üssü Lombok'un 27 kilometre kuzeydoğusu olan ve 15 kilometre derinlikte meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından verilen tsunami uyarısını kaldırmıştı.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!