Endonezya’da terörle mücadele

Operasyonlarda 4 şüpheli öldü, 41'i gözaltına alındı

CAKARTA (AA) - Endonezya’da terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda 4 şüphelinin öldüğü, 41'inin gözaltına alındığı bildirildi.

Antara Haber Ajansının haberine göre, Emniyet Genel Müdürü Tito Karnavian, mayıs başında Surabaya ve Sidoarjo’da düzenlenen bombalı saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda 4 şüphelinin öldüğünü, 41 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bu tür saldırılara çabuk tepki vermenin toplumun huzuru için önemli olduğunu vurgulayan Karnavian, böyle olayların yaşanmaması için polisin bir stratejisi olması gerektiğini kaydetti.

Geçen hafta terörle mücadeleyi güçlendirmek için yürürlükteki terörle mücadele yasası revize edilmiş ve güvenlik güçlerinin yetkileri artırılmıştı.

13 ve 14 Mayıs'ta Surabaya’da ve Sidoarjo’da düzenlenen saldırılarda 27 kişi ölmüş ve 42 kişi de yaralanmıştı.


AA

Gündem Haberleri

BAŞKAN ARPAGUŞ'TAN ÜÇ AYLAR MESAJI
Yarbay Ali Tatar'ın mezarında buluştular
YouTuber Nedim Kuru fitili ateşledi: Marmara Denizi’ndeki Uçak Enkazı Aileleri Umutlandırdı
Kızını ve damadını depremde kaybetti, torunlarına annelik yapıyor
OTOYOL JANDARMASI SAHADA