En çok aranan hacker yakalandı!

FBI'ın “en çok arananlar listesindeki” hacker, Tayland'da yakalandı.

Bankaların internet sayfalarını çökerterek milyonlarca dolar zarara uğratan FBI'ın en çok aranan suçlular listesindeki hacker Hamza Bendelladj'nin Tayland'da yakalandığı bildirildi.

Güvenlik yetkilileri, Bendelladj'in Malezya'dan Mısır'a uçtuğunu, Tayland'daki uluslararası bir havaalanında transit geçiş için beklerken yakalandığını açıkladı.

Yetkililer, Bendelladj'in yanındaki uydu telefonuna, harici sabit diske, 2 diz üstü ve 1 tablet bilgisayara el konduğunu belirtti.

FBI, 24 yaşındaki hacker Hamza Bendelladj'nin küresel düzeyde 217 banka ve finansal kurumunun özel hesaplarını çökerttiğini ve bu kurumları yaklaşık 10 milyon dolar zarara uğrattığını kaydetti.

Taylandlı yetkililer, ABD'nin Georgia eyaleti mahkemesinin Benddelladj hakkında tutuklama kararı çıkarttığını ve zanlının ABD'ye iade edileceğini sözlerine ekledi.

Teknoloji Haberleri

Hürmüz Boğazı'nda Yeni Risk: İnternet Trafiği Tehlikede
Türkiye'nin dronlarını radar görmeyecek
PUTİN'İN KIZINDAN 26 MİLYAR DOLARLIK PROJE
MİLLİ HIZLI TREN TAM GAZ
HER 5 ÇALIŞANDAN 1'İ BUNU YAPIYOR