En büyük vasfı, talebe yetiştirmekti

Bestekâr Tanrıkorur'un talebelerinden Hafız Ali İnan, "Hocamızın en büyük vasfı, talebe yetiştirmekti. Hocalık vasfı olmasaydı beni karşınızda göremezdiniz. Kendileri bana,'bestelediğim çocuk şarkılarını Konyalı çocuklara öğret' demişti" diye konuştu.

Mustafa BALKAN

Udî Bestekâr ve Sanatçı Cinuçen Tanrıkorur, vefatının 5. yıldönümünde, Konya Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen bir toplantıda anıldı.

Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Sille Kültür Evi'nde gerçekleştirilen Salı Sohbetleri'ni açış konuşmasında, Temmuz ayının sohbet programını açıkladı. Temmuz'da "Doğuşundan Dağılışına Kadar Mücadeleciler Hareketi, Açılışından Kapatılışına Kadar Bütün Yönleriyle Köy Enstitüleri, Bütün Yönleriyle Delibaş Olayı ele alınarak Mustafa Karaçelebi tarafından SKE Bahçesi'nde Türkü Gecesi icra edilecek.

Hafız Ali İnan, S.Ü. Devlet Konservatuvarı öğrencisi Mithat Çömlekçi'nin uduyla birlikte Cinuçen Tanrıkorur'un bestelerinden oluşan küçük bir konser verdi. Anma Toplantısına katılan davetliler, 63 yaşında ömrünü tamamlayan Udî Sanatçı Cinuçen Tanrıkorur'u tanıtan ve 63 dakikadan ibaret "O Şafak Vaktinin Cihangiri" adlı belgeseli de izleme imkânı buldular. Hocası Cinuçen'i anlatırken "Bugün ne büyük bir tevafuk ki hocamızın vefatıyla ünlü bestekârlarımızdan Hacı Arif Bey'in vefatı aynı güne denk geldi. Hocamızın aramızdan ayrılışı bizim açımızdan bir keder ve hüzün günüydü. 63 yaşında aramızdan bekâ âlemine göçen hocamız, 63 makamdan oluşan kar-ı naat da bestelemişti. Onun en büyük vasfı ise, bize hocalık yapmasıydı. Bundan son derece haz alır ve zevk duyardı. O vasfı olmasaydı şu anda beni karşınızda göremezdiniz" dedi.

Hafız İnan ayrıca, hocası olan Cinuçen Tanrıkorur'un, çocuklara yönelik bir çok çocuk şarkısı bestelediğini ve kendisine "Çocuk şarkılarımı Konya'daki çocuklara öğret" dediğini hatırlattıktan sonra hocasının, doğum günlerinde İngilizce olarak çalınan ve "iyi ki doğdun" diye söylenen şarkıya alternatif güzel bir beste yaptığını ve bunun TRT'de bir çocuk programında "çocuk korosu" tarafından icra edildiğini dile getirdi.

Düşen uçak ve dönüm noktası
Sanatçı Cinuçen Tanrıkorur, VCD belgeselinde hatıralarını anlatırken, Fransa'da Paris'te vereceği bir konsere gitmek üzere uçağa bineceği sırada udunun kırıldığını ve seyahati, udunu tamir ettirmek için bir gün ertelediğini ifade ederken, binemediği uçağın Paris yakınlarında düştüğünü öğrendiğinde, bu olayın hayatında bir dönüm noktası olarak yer aldığını dile getirdi. Bir başka hatırasını da tedavi olmak için gittiği ABD'den dönüşünde; kendisini karşılayan o dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay'a, "Devlet'e olan şükran borcumu ödemek için 73 besteyle dönüyorum" dediğinde, Kültür Bakanı Talay'ın kendisine; "Öyle şey olur mu? Bir sanatçı devletine borçlu olur mu hiç. Asıl devlet, sanatçısına şükran borçludur ve borçlu olmalıdır. Yaptığı hizmetlerden dolayı" şeklinde verdiği cevabı unutamadığını söyledi.

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?