Emniyetten "sürücü sağlık raporu" açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğü: - "Sosyal medyada gündeme getirilen sürücü sağlık raporlarının devlet hastanelerinden 350-400 lira bedel ödenerek alınacağına yönelik haberin gerçekle ilgisi bulunmuyor"

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğünce sosyal medyada gündeme getirilen, sürücü sağlık raporlarının devlet hastanelerinden 350-400 lira bedel ödenerek alınacağına yönelik haberin gerçekle ilgisi bulunmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sosyal medyada, "2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporları devlet hastanelerinden 350-400 lira civarında bedel ödenerek alınacak" şeklinde haber ve duyuruların paylaşıldığı ifade edildi.

Sürücü sağlık raporlarının "Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik" hükümleri kapsamında, aile hekimliği, devlet hastaneleri veya özel hastanelerden alınmaya devam edileceği bilgisinin verildiği açıklamada, sosyal medyadaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğünce de herhangi bir çalışmanın yapılmadığını kaydedildi.

AA

Gündem Haberleri

O GEMİDEKİ 3 KİŞİ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar