Elon Musk, Ay'a ve Mars'a insan taşıyacak "Starship"i tanıttı

SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk, Ay'a, Mars'a ve farklı gezegenlere insan taşımayı hedefledikleri "Starship" adlı roketin tanıtımını yaptı

NEW YORK (AA) - ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, Ay'a, Mars'a ve farklı gezegenlere insan taşımayı hedefledikleri "Starship" adlı roketin tanıtımını gerçekleştirdi.

SpaceX'in Texas'taki üssünde yeni roketini tanıtan Musk, uzay aracının ''Mk1'' versiyonunun bir ya da iki ay içinde test kapsamında fırlatılacağını söyledi.

Roketin yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıktıktan sonra dikey iniş yaparak dünyaya geri döneceğini ifade eden Musk, 6 aydan daha kısa sürede ise yörüngeye ulaşmayı ve insan taşımayı denemek istediklerini vurguladı.

Gündem Haberleri

O GEMİDEKİ 3 KİŞİ TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR
Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar