Elmalı Barajı su tutmaya hazır

İstanbul'a su sağlayan kaynaklardan biri olan barajda 2016 yılında başlayan yenileme çalışmaları sona erdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'a su sağlayan kaynaklardan biri olan Elmalı Barajı'nda 2016 yılında başlayan yenileme çalışmaları tamamlandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'a uzun yıllar hizmet veren Elmalı Barajı'nın, daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla başlanan yenileme çalışmalarının sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Geçen yıl başlayan çalışmalar kapsamında; Elmalı Barajı tabanında yıllar boyu oluşan balçık temizlenerek, mekanik ekipmanları rehabilite edildi. Yaklaşık 13 ay süren çalışmanın toplam maliyeti 60 milyon TL. Baraj havzasının alacağı yağışlarla Elmalı Barajı eskisi gibi su tutmaya başlayacak ve İstanbul’un önemli su kaynağı olmaya devam edecek."

AA

Gündem Haberleri

Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki
DÜŞME ANI VE BIRAKTIĞI NOT ORTAYA ÇIKTI
BAYRAM TRAFİĞİNDE UMUT VEREN TABLO
ASELSAN şehitlerine veda
EMLAKÇILARDAN 'SARI SİTE' İSYANI