Elma cennetini don vurmadı: Hasat devam ediyor

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Gölyaka Mahallesi’nde elma hasadı hız kazandı. Kalitesi ve aromasıyla öne çıkan elmalar, hem iç hem dış pazarda yoğun talep görüyor. Kilosu 45 liraya kadar alıcı buluyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı, Beyşehir Gölü kıyısında yer alan Gölyaka Mahallesi’nde güz mevsiminin gelmesiyle birlikte elma hasadı yoğun şekilde devam ediyor. Elma üretimiyle son yıllarda adını duyuran Gölyaka, ürün kalitesi ve aromasıyla üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin artmasıyla birlikte bölgede elma üretimi de hızla yükselişe geçti. Bu yıl birçok bölgede dolu ve don zararından dolayı üretimde ciddi düşüşler yaşanırken, Gölyaka’da tam tersi bir tablo gözlemlendi. Üreticiler, verimli bir sezon geçirdiklerini ve fiyatların da tatmin edici olduğunu belirtiyor.

Bölgede toptan elma fiyatlarının kilogram başına 40 ila 45 lira arasında değiştiği ifade ediliyor. Bu yıl ayrıca 10 bin yeni elma fidanı toprakla buluşturularak geleceğe dönük üretim hedefleri de güçlendirildi.

Ancak üreticilerin tek sıkıntısı, bölgede henüz bir soğuk hava deposunun bulunmaması. Bu eksiklik nedeniyle hasat edilen ilk parti elmaların direkt olarak İzmir Hali’ne sevk edildiği öğrenildi.

Gölyaka’da bu yılki verim ve kaliteyle birlikte, elma üretimi açısından önemli bir merkez haline gelme yolunda güçlü adımlar atılıyor. Üreticiler, destek ve yatırımlarla bu potansiyelin daha da ileriye taşınabileceğine inanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

KONYA Haberleri

KAZAN DAİRESİ ALEV ALDI
KONYA'DA BÜYÜK KAÇAKÇILIK
Marangozlar Köprüsü'nde önemli detay! Konya'nın beklediğine değecek
Konya'da kahreden kaza: Tabancasını temizlerken kendini vuran genç öldü
MEVLANA'NIN VUSLATINDA KIRK YILI AŞKIN SES