Elektrik ve doğalgaz fiyat istatistikleri

Konutlarda bu yılın ocak-haziran döneminde 1 kilovatsaat elektrik için ortalama 41,3 kuruş, 1 metreküp doğalgaz için ortalama 116,8 kuruş ödendi- Söz konusu dönemde sanayide 1 kilovatsaat elektrik için ortalama 25,2 kuruş, 1 metreküp doğalgaz için ise ort

ANKARA (AA) - Konutlarda bu yılın ocak-haziran döneminde 1 kilovatsaat (kWh) elektrik için ortalama 41,3 kuruş, 1 metreküp doğalgaz için ortalama 116,8 kuruş ödeme yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ocak-haziran dönemine ilişkin elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ilişkin istatistikleri açıkladı.

Buna göre, söz konusu dönemde konutlarda 1 kWh elektrik için ortalama 41,3 kuruş ödendi. Konutlarda, 1 kWh elektrik için tüketiciler yılın ilk 6 ayında en küçük tüketim aralığı olan 1000 kWh'in altında ortalama 41,3 kuruş, en büyük tüketim aralığı olan 15 bin kWh ve üstünde ise ortalama 41,2 kuruş ödedi.

Sanayide 1 kWh elektrik için söz konusu dönemde ortalama 25,2 kuruş ödeme yapıldı. Sanayide aynı dönem elektrik fiyatlarına bakıldığında en küçük tüketim aralığında (20 MWh altı) tüketiciler 1 kWh elektrik için ortalama 30,3 kuruş, en büyük tüketim aralığı için (150 bin MWh üstü) ise ortalama 22,8 kuruş ödeme yaptı.

- Doğalgaz fiyatları

Bu yılın ilk 6 ayında konutlarda 1 metreküp doğalgaz için ortalama 116,8 kuruş ödendi. Konutlarda 1 metreküp doğalgaz için en küçük tüketim aralığı olan 522 metreküp altında ortalama 118,4 kuruş, 522-5 bin 219 metreküp aralığında ortalama 116,4 kuruş, 5 bin 219 metreküp ve üstünde ise ortalama 116,2 kuruş ödeme yaptı.

Sanayide 1 metreküp doğalgaz için ilk 6 ayda ortalama 96,9 kuruş verildi. Aynı dönemde nihai kullanıcı doğalgaz fiyatlarına bakıldığında, tüketiciler en küçük tüketim aralığında (26 bin 94 metreküp altı) 1 metreküp doğalgaz için ortalama 118,6 kuruş, en yüksek tüketim aralığında (26 milyon 94 bin-104 milyon 376 bin metreküp) ise ortalama 93,5 kuruş ödedi.

AA

Ekonomi Haberleri

Gerçeği 10 ton, sahtesi 100 ton
TOKİ KURALARINDA TAKVİM NETLEŞTİ
MAAŞLARA 1485 TL EK GELİR İMKANI
TESK UYARDI
Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor