Elazığ’da LGS heyecanı

Elazığ'da Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) öğrenciler içeride aileler ise dışarıda ter döktü.

Elazığ'da Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) öğrenciler içeride aileler ise dışarıda ter döktü.

2022-2023 eğitim öğretim yılında LGS tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da da yapıldı. İki oturum şeklinde yapılacak olan sınavın ilk oturumu saat 09.30 başladı. Elazığ merkez ve ilçelerde toplam 139 sınav merkezinde 8 bin 894 öğrenci sınava girdi. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü.

Kızını sınava getiren Muhammet Öksüz, "İyi çalıştı. İkinci dönem biraz okuldan geri kaldılar. Birinci dönem gayet iyiydi. Bugünde sınavı vardı. Kızıma başarılar diliyorum" dedi.

Velilerden Mürsel Can ise "Onların heyecanı içerde bizimki dışarıda devam ediyor. LGS sınavının devamı da yok. Üniversite sınavında bir daha girme şansı oluyor. Bunda öyle bir şans olmadığı için heyecanları daha fazla oluyor. Aynı heyecan bize de yansıyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Okullarda Ramazan Programı: Bakan Tekin Detayları Açıkladı
Eğitim-Bir-Sen: "Yılbaşı kutlamalarını hevesle destekleyenler, Ramazan ayı söz konusu olduğunda ikiyüzlülük sergilemektedirler"
KTO Karatay’da ödüllü deneme sınavı ile YKS provası
Kıbrıs ve Filistin arasında akademik köprü kuruldu
Fırtına şiddetini artırdı! Alanya ve 6 ilçede eğitime 1 gün ara