Elazığ merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyonda 15 kişi gözaltına alındı

ELAZIĞ (AA) - Elazığ merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında doktor, eczacı, biyolog, diş teknisyeni ve kimyagerin de bulunduğu 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde Elazığ, Ankara, İstanbul, Malatya ve Burdur'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerden 15'i gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öğrenildi.

Zanlılar, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için emniyete götürüldü.

Firari 7 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

AA

Gündem Haberleri

MECLİS'TE TARİHİ GÜN
HANELERE "NOKTA ATIŞI" DESTEK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan klima araştırması
İznik'te Gelin Alma Töreninde Damada Unlu Su Varilli Şaka
Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti