Ekvador'da toprak kayması

Ülkenin orta kesiminde yer alan Banos de Agua Santa bölgesinde şiddetli yağışların ardından yaşanan toprak kayması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü

ANKARA (AA) - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da şiddetli yağışların ardından yaşanan toprak kayması sonucu ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü.

Ülke basınında çıkan haberlerde, ülkenin orta kesiminde yer alan Banos de Agua Santa bölgesinde şiddetli yağışın ardından meydana gelen toprak kaymasında en az 1 kişinin öldüğü bildirildi. Haberlerde 145 kişinin de tahliye edildiği belirtildi.

CNN Espanol televizyon kanalında, aşırı yağışlar nedeniyle nehir sularının yükselmesine bağlı olarak onlarca evin sürüklendiği ve onlarcasının da yıkılma riskiyle karşı karşıya olduğu görüntüler yer aldı.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, yaptığı yazılı açıklamada, Ulusal Risk ve Acil Durum Yönetimi Biriminin felaketten etkilenenlere yardım etmek için harekete geçtiğini kaydetti.

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı