Ekrem İmamoğlu'na Yönelik Yolsuzluk Soruşturmasında 8 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'na yönelik yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada 8 şüpheli tutuklandı. 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni gelişmeler yaşandı. Soruşturma çerçevesinde, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamalarıyla 17 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

8 Şüpheli Nöbetçi Hakimlikçe Tutuklandı

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından, Can K., Mehmet K., Erdinç K., Cengiz T., Murat Timuçin A., Deniz E., Ali Cüneyt Ö. ve Taylan Ç. adlı 8 şüpheli, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 Şüpheliye Adli Kontrol Tedbiri

Diğer 9 şüpheli ise, yurt dışına çıkış yasağı ve imza atmak şeklindeki adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğü belirtilirken, yolsuzluk iddialarına ilişkin yeni gözaltıların olabileceği değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

ATSO Başkanı Ali Bahar Davasında Şok İddia: Eşim İtilmiş Olabilir
Markette başörtülü kadınlara kıyafetleri üzerinden sözlü taciz
Yangını haber alınca koşarak geldi, kızına sarıldı
Telefoncuya kurye kılığında gelip kurşun yağdırdı: 1 ölü
Japon turisti canlı yayında taciz etti, yakalandı