Ekonomist Tufaner: “Dolar, uluslararası piyasalarda güçleniyor”

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu. 26 Temmuz'da FED kritik faiz kararını açıklayacak. ABD ekonomisinin faiz artırımlarına rağmen beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdiğini ifade eden Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, "Faiz artışıyla beraber resesyon tehlikesinin konuşulmasına rağmen işgücü piyasası halen güçlü. Dolayısıyla hem resesyon beklentilerinin hafiflemesi hem de işsizlik maaşı başvurularında hızlı bir düşüş görülmesi doları uluslararası piyasalarda güçlendiriyor" dedi.

FED'in kritik faiz kararlarını Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner yorumladı. Tufaner, ABD ekonomisinin faiz artırımlarına rağmen beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdiğini ifade etti. Faiz artışıyla beraber resesyon tehlikesinin konuşulmasına rağmen işgücü piyasasının halen güçlü olduğunu ifade eden İstanbul Beykent Üniversitesi'nden Doç. Dr. Batuhan Tufaner, "Hem resesyon beklentilerinin hafiflemesi hem de işsizlik maaşı başvurularında hızlı bir düşüş görülmesi doları uluslararası piyasalarda güçlendiriyor. Büyümeyi besleyen ana kalemlere bakıldığında tüketici harcamalarının öne çıktığı görülüyor. Açıklanan işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kaldı" belirtti.

Tufaner sözlerini şöyle tamamladı:

"Stres testi sonuçlarının iyimser çıkması muhtemel bir resesyon durumunda bankaların kredi sıkıntısına düşmeyeceğini gösterdi. Bu veriler FED'in gelecek toplantıdaki faiz artırımı konusunda elini rahatlatan gelişmeler olarak öne çıkıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Uludağ İçecek’ten Malatya’ya Dev Yatırım: EBRD’den Finansman Desteği
BU FABRİKADA EN DÜŞÜK MAAŞ 153 BİN LİRA OLDU
Manyas Gölü’nden gelen ilaçlı su sorununa üretici çözüm bekliyor
Ticaret Bakanlığı, sağlığa zararlı kalemtıraşı toplatıyor
CEP YAKACAK GELİŞME