Ekmeğe zam tartışmalarına son nokta: Ekmeğin kilosu 12 lirayı geçmesin

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Şu anda 10 lira olan ekmeğin kilogramının 12 lirayı geçmemesi için illere genelge gönderdik" dedi.

Ekmeğe zam tartışmaları devam ederken Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan kritik bir açıklama geldi. Geçtiğimiz haftalarda bazı ilçelerde fırıncılar maliyetlerin yüksek olduğunu belirterek ekmeğin fiyatını artırmıştı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Şu anda 10 lira olan ekmeğin kilogramının 12 lirayı geçmemesi için illere genelge gönderdik" dedi.

KAÇAK FIRINCILARA İSYAN ETTİ

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin de kaçak fırıncılara isyan etti. Çetin, "İstanbul’daki vatandaşlarımızın pahalı ekmek yememesi için kapasite kullanım oranlarının dolması gerekiyor. Bu da sürekli fırın açılmasıyla olmuyor. Bir şekilde kaçak fırın açılması en azından bundan sonra durdurulmalı, yönetmeliğe göre fırın açılmalı" dedi.

İNTERNETHABER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Profesyonel Mutfaklarda Soğuk Zincir Yönetimi ile Gıda İsrafına Son
Her 5 çalışandan 4’ü iklim ve çevre krizi kaynaklı kaygı hissediyor
HİLEKAR İŞÇİYE TAZMİNAT YOK
SON 23 YILDA ESNAFA DEV FİNANSMAN
Çiftçinin Yeni Teknolojisi: İnternetsiz Bitki Hastalık Teşhisi