Ekim Ayı Sanayi Üretim Endeksi

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı ekim ayı sanayi üretim endeksine ilişkin, "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz" dedi.

Zeytinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 arttığını, sanayi üretiminin ise önceki aya göre 3,1 azaldığını anımsattı.

"Kapasiteler yatayda gidiyor" diyen Zeytinoğlu, "Sanayi üretim endeksinin artmış olmasını, yeni kapasitelerin devreye girmesine bağlıyoruz. Olumlu bir durum ama kapasitelerde maalesef yataydayız, ihracat artışı yapamıyoruz. Biraz yapısal sorunlarımız var" şeklinde konuştu.

Zeytinoğlu, eylül endeksinin her zaman ekimden daha yüksek çıktığına işaret ederek, "Eylüle eylül ayında bakacağız. Yalnız geçen ayki eylül rakamı da tarihin en üst seviyesiydi, ona da öyle bakmak lazım. Endeksin yükseliyor olması, gayet olumlu. Üçüncü çeyrek yarın açıklanacak. Orda da yüzde 4'e yakın büyüme bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Muhabir: Onur Orhan
Yayınlayan: Kemal Kaymak

Ekonomi Haberleri

TÜRKİYE'DE SÜRÜCÜSÜZ DÖNEM BAŞLIYOR
Marmarabirlik’ten rekolte mesajı: "Bolluğu krize dönüştürmeyelim"
Verimi Artıran Titiz Süreç: Tekleme İşlemi Nedir?
500 TL Banknot Tartışması: Devletler Neden Para Basar?
ÜRETİCİYE DESTEK, SANAYİYE GÜÇ