Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerinin, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Paşacık Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirdiği rutin uygulama, genç bir sürücünün ihmaller zincirini ortaya çıkardı.
Atatürk Bulvarı’nda uygulama yapan trafik ekipleri, Makas Kavşağı istikametine seyreden 68 ADS 699 plakalı otomobili şüphe üzerine durdurdu. Otomobilin sürücüsü olan 20 yaşındaki Sami Can A. ve aracı üzerinde yapılan denetimde, trafik ekipleri önemli ihlaller tespit etti. Denetim sonucunda sürücünün ehliyetsiz olduğu, kullandığı aracın ise zorunlu trafik sigortasının ve periyodik muayenesinin bulunmadığı belirlendi.
Cezadan Kurtulma Çabası Sonuçsuz Kaldı
Ehliyetsiz yakalanan genç sürücü, yüksek miktardaki cezalardan kurtulmak için bir süre polis ekiplerine dil dökse de bu çabaları karşılıksız kaldı. Trafik güvenliğini tehlikeye atan bu ihlaller nedeniyle Sami Can A.'ya toplam 24.182 lira idari para cezası uygulandı.
Cezaların ardından aracının trafikten men edilerek otoparka çekileceğini öğrenen sürücü, hemen sigortacısını arayarak zorunlu trafik sigortasını yaptırdı. Bu hamlesiyle aracını bağlanmaktan kurtaran Sami Can A., olay yerinde bulunan basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.
"Yapacak Bir Şey Yok, Gerekeni Yapıyorlar"
Yaşadığı durumla ilgili konuşan Sami Can A., "Ehliyetsizlikten ceza yedim, muayenesiz ve sigortasızlıktan da ceza yedim. Polis abilerimiz arabamı bağlayacaktı, sigortamızı yatırdık. Yapacak bir şey yok. Gerekeni yapıyor abilerimiz" ifadelerini kullandı.
Trafik ekipleri, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve can kaybına neden olabilecek kural ihlallerine yönelik denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.