Ege'de etkili olan sağanak

Son 2 günde İzmir'e metrekareye 27,5 kilogram, Aydın'a 30,6 kilogram, Manisa'ya 26,7 kilogram yağış düşerken en fazla yağış alan bölge, 103,3 kilogram ile Balıkesir'in Gömeç ilçesi oldu

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi genelinde dün başlayan sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, etkili olmaya devam ediyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde İzmir'e metrekareye 27,5 kilogram, Aydın'a 30,6 kilogram, Manisa'ya 26,7 kilogram, Çanakkale'ye 13,2 kilogram ve Balıkesir'e 4,3 kilogram yağış düştü.

Son iki günde en fazla yağış alan bölge ise 103,3 kilogram ile Balıkesir'in Gömeç ilçesi oldu. Gökçeada 77,6 kilogram, Foça 75,2 ve Dikili 69,8 kilogramla en fazla yağış alan ilçeler arasına girdi.

Açıklamada, bugün bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde sürecek yağışların yarından itibaren etkisini kaybetmesinin beklendiği de belirtildi.



AA

Gündem Haberleri

Dinar'da 4.1 Büyüklüğünde Depremin Ardından Son Durum
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu son yolculuğuna uğurlandı
30 Yılda Vaatler Arttı, Atmosferdeki Karbon Yoğunluğu Yüzde 18 Büyüdü
SON 66 YILIN EN YAĞIŞLI DÖNEMİ
KPSS BRANŞ SIRALAMALARI AÇIKLANDI