Ege Denizi'ndeki deprem

Ege Denizi'nde meydana gelen 5.3 ve 4.2 büyüklüğündeki iki depremin ardından, Karaburun'da yaşayan vatandaşlar sahile akın etti- Karaburun Belediye Başkanı Çakır:- "Ekiplerimiz daha önceki depremde etkilenen mahallelerimize gitti. Bize intikal eden sıkınt

İZMİR (AA) - Ege Denizi'nde saat 22.50'de meydana gelen 5.3 ve 4.2 büyüklüğündeki iki depremin ardından, İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan vatandaşlar, sahile akın etti.

Depremin en çok hissedildiği Karaburun İlçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'nde depremin ardından, vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 dakika ara ile yaşanan depremi yoğun bir şekilde hissettiklerini belirtti.

İlçe merkezi başta olmak üzere, 16 mahallede ekipleriyle hemen vatandaşlara ulaştıklarını anlatan Çakır, "Ekiplerimiz daha önceki depremde etkilenen mahallelerimize gitti. Bize intikal eden sıkıntılı bir durum yok." dedi.

67 yaşındaki Nesrin Üstündağ depremin ardından evinden dışarı çıktığını belirterek, sahile geldiğini ve çok korktuğunu ifade etti.

Günser Yüksekoğlu da bir haftadan bu yana Karaburun merkezli olan depremlerden çok etkilendiğini, bu akşam da arka arkaya meydana gelen depremden sonra arkadaşlarıyla deniz kenarına geldiğini aktardı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ege Denizi'nde saat 22.33'te 4.2 büyüklüğünde, saat 22.50'de ise 5.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiği açıklanmıştı.




AA

Gündem Haberleri

Mehmet Akif Ersoy Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevinden uzaklaştırıldı
DEVLETTEN İŞVERENE BÜYÜK DESTEK
Marmara’da kirlilik yeniden görüntülendi: İSKİ deşarjı tepki çekti
Türkiye ile Azerbaycan arasında akademik işbirliği güçleniyor
Yapay zekâ ile ses klonlama dolandırıcılığı Türkiye’de artıyor