Ege Denizi'nde yasa dışı göçle mücadele

Çeşme ilçesinde 33 kaçak göçmen ve organizatör oldukları iddiasıyla 3 kişi yakalandı

İZMİR(AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde kaçak yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen 33 kaçak göçmen ve 3 organizatör yakalandı.

Çeşme KOM Grup Amirliğine bağlı polis ekipleri, İzmir-Çeşme karayolu Alaçatı girişinde bir öncü otomobil ve bir kapalı kasa kamyoneti durdurdu. Kamyonette yapılan kontrolde, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 32 Suriye uyruklu, 1 Irak uyruklu göçmen ile çok sayıda can yeleği ve erzak tespit edildi.

Bu kişilerin yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmasına organizatörlük yaptıkları iddiasıyla İ.Y. (21), Y.K. (27) ve F.D. (34) gözaltına alındı. Zanlılardan İ.Y'nin izinli olarak birliğinden ayrıldığı ve teslim olması gereken tarihte birliğine dönmediği belirlendi.

Kaçak göçmenlerin işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.


AA

Gündem Haberleri

Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”
PLAZA CAMLARINDAN GÖRÜNEN KIYAMET
SALDIRILARI DURDURUN