Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Sahil güvenlik ekipleri, 29-31 Ekim arasında Yunanistan'a gitmeye çalışan 144 yabancı uyruklu ile göçmen kaçakçısı olduğu belirtilen 3 Türk vatandaşını yakaladı

İZMİR (AA) - Ege Denizi'nde yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan çoğu Suriyeli 144 yabancı uyruklu ile göçmen kaçakçılığı yaptığı belirtilen 3 Türk vatandaşı yakalandı.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nden yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçişleri önlemek için bölgede devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 29-31 Ekim arasında İzmir'in Çeşme, Aydın'ın Didim ve Kuşadası ilçesi ile Müsellim Geçidi açıklarında belirlediği 5 olaya müdahale etti.

Çeşme Karaabdullah Burnu açıklarında 33, Didim açıklarında 17, Kuşadası'nda iki grupta 49 yabancı uyruklu ile göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen 3 Türk vatandaşı yakalandı.

Edremit Körfezi ile Dikili Kanalı'nı birbirine bağlayan Müsellim Geçidi'nde ise sahil güvenlik mobil radarı tarafından belirlenen hareketli lastik bot ile fiber tekneye müdahale eden ekipler, 45 yabancı uyrukluyu yakaladı.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü