Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme açıklarında, bulundukları lastik bot su alarak batma tehlikesi geçiren 34 yabancı uyrukluyu kurtardı

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan ve denize açıldıkları bot su alarak batma tehlikesi geçiren 34 yabancı uyruklu, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, bir grubun yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek için Çeşme Çatalazmak mevkisinden denize açıldığı bilgisi üzerine bölgede tarama çalışması başlattı.

Ekipler, olumsuz hava şartlarına rağmen denize açılan ve bulundukları lastik bot su alarak batma tehlikesi geçiren, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 34 yabancı uyrukluyu fark ederek müdahalede bulundu.

Bottaki 32'si Suriye, 1'i Mali, 1'i ise Cezayir uyruklu, sahil güvenlik teknesine alınarak kurtarıldı.

Çeşme iskelesine getirilen yabancı uyrukluların ıslanan giysilerinin yerine yenileri verildi, yiyecek ihtiyaçları karşılandı.

Yabancı uyrukluların işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecekleri bildirildi.


AA

Gündem Haberleri

Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı
Kocaeli tarımında çift hasat dönemi
Otomobil Fuarının Yıldızı 32 Yıllık Efsane Oldu
Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor