Ege Denizi'nde kaybolan iki balıkçı aranıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 27 Mayıs'ta bulundukları teknenin fırtınada batması sonucu kaybolan 2 balıkçı için sürdürülen arama çalışmalarına 12 kişilik JAK ekibi de katılıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 27 Mayıs'ta bulundukları teknenin fırtınada batması sonucu Ege Denizi'nde kaybolan 2 balıkçıyı arama çalışmaları devam ediyor.

Deniz patlıcanı avcılığı için 5 balıkçıyla denize açılan "Belinay" isimli teknenin fırtınada batması üzerine yüzerken devriye görevindeki sahil güvenlik ekiplerince kurtarılan Mert Boyuner'in verdiği bilgiler ışığında kaybolan 4 balıkçı için harekete geçen ve 2'sinin cesedine ulaşan ekipler, diğer balıkçıları da bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalara 12 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi de katılıyor.

Kayıp balıkçılar Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral için sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında JAK ekiplerinin yanı sıra 21 dalgıç, 3 sahil güvenlik botu, İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki deniz itfaiyecileri de yer alıyor.

Deniz yüzeyi ve deniz dibindeki çalışmalarda termal cihazlar da kullanılıyor.

AA

Gündem Haberleri

Sahte ekspertiz raporuna karşı mağduriyeti engelleyen sistem: OtoraporGO
Beykoz Kundura’da "Başörtüsü" Krizi: İş Yeri Hekiminden Şok Mobbing İddiaları!
Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak