Edirne'de okulda deprem ve kurtarma tatbikatı

Öğrenciler senaryo gereği sınıfları tahliye etti, okulda mahsur kalan öğrenciler ise AFAD ekiplerince sedye ve itfaiye sepeti ile kurtarıldı

EDİRNE (AA) - Edirne'de, "1-7 Mart Deprem Haftası" dolayısıyla deprem, kurtarma ve yangın tatbikatı yapıldı.

Süleyman Demirel Fen Lisesindeki tatbikat öncesi öğrencilere, deprem ve yangın anında nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı. Daha sonra çalan alarm sesiyle sınıfta sıraların altına giren öğrenciler, deprem pozisyonu aldı. İkinci alarm sesiyle öğrenciler okulu tahliye ederek, bahçedeki güvenli alana geçti.

Senaryo gereği okulun ikinci katında mahsur kalan bir grup öğrenci, AFAD ekibince çelik halatlarla sedye ve sepet kullanılarak pencereden tahliye edildi, yaralılar ambulanslarla hastaneye götürüldü.

İtfaiye ekipleri ise mahsur kalan 2 öğrenciyi pencereden itfaiye aracının sepetine alarak kurtardı. AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerinin katıldığı tatbikat başarılı şekilde tamamlandı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını bu nedenle de her zaman depremlere hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin önceki yıllardan İzmit, Düzce ve Van'da büyük depremler yaşadığını hatırlatan Cırıt, "Bu depremlerde çok fazla vatandaşımızı kaybettik. Bu tür acılı olayların yaşanmaması için bizlere çok büyük görevler düşüyor. En büyük görev de mesleğimizi yaparken en iyi şekilde icra etmek. Eğer herkes içini düzgün yaparsa doğal afetlerde can kayıpları en aza iner" dedi.




AA

Gündem Haberleri

Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!
İBB DAVASINDA İNCELEME TAMAMLANDI