Ederson maden buldu gitmek istemiyor

Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Ederson Moraes, 11 milyon euroluk maaşı nedeniyle takımdan ayrılamıyor. Avrupa kulüplerinin teklifleri ile mevcut maaş arasındaki uçurum transferi kilitledi.

Trendyol Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe - Çaykur Rizespor mücadelesinin son anlarında yaptığı kritik hata ile galibiyetin kaçmasına neden olan Ederson Moraes, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Yaşanan bu puan kaybı sonrası sarı-lacivertli yönetim, 32 yaşındaki Brezilyalı eldiven ile yollarını ayırma kararı aldı. Ancak deneyimli kalecinin geleceği hakkındaki tartışmalar, ekonomik gerçeklere takılmış durumda.

Avrupa'dan İlgi Var Ama Somut Adım Yok

Fenerbahçe yönetimine, tecrübeli file bekçisi için Avrupa’nın önemli kulüplerinden ilgi mektupları gelmeye başladı. Yaklaşık bir ay önce başlayan temaslar kapsamında birçok kulüp nabız yoklasa da görüşmeler bir türlü resmiyete dökülemedi. Transfer sürecinin tıkanmasındaki ana sebebin ise oyuncunun mevcut sözleşmesinde yer alan şartlar olduğu öğrenildi.

Maaş Uçurumu Transferi Kilitledi: Tam 8 Milyon Euro!

Ederson Moraes’in Fenerbahçe’den yıllık 11 milyon euro gibi devasa bir ücret kazanması, ayrılığın önündeki en büyük engel. Brezilyalı kaleciye talip olan kulüplerin en fazla 3 milyon euro bandına çıkabildiği belirtiliyor. Aradaki 8 milyon euroluk fark, sarı-lacivertli yönetimin kalede değişikliğe gitme planlarını zora sokarken, oyuncunun bu yüksek kazançtan vazgeçmeye sıcak bakmaması kulübün hareket alanını kısıtlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Salah'ın Maaşı KAP'ta Açıklandı
Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezonun fikstür kura çekimi yapıldı
Menemen FK Ligi Bıraktı! Yüzyıllık Kulüpten Şok Çekilme Kararı
Kütahya’da Oklar Hedefi Vurdu: Meram Belediyespor Türkiye Şampiyonası'na Damga Vurdu!
Antalyaspor'a transfer yasağı