EBRD Başkanı Chakrabarti Türkiye'ye gelecek

EBRD Başkanı Chakrabarti'nin 18-19 Ocak'ta gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde, Türkiye-EBRD Teknik İşbirliği Fonu kurulacak

ANKARA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, 18-19 Ocak'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre, Chakrabarti, bankanın Türkiye ekonomisine katkılarını değerlendirmek ve ülkenin ekonomik potansiyelini tam olarak gerçekleştirmesine yardımcı olacak reformları ele almak amacıyla yapacağı ziyaret kapsamında ülke ekonomisinin önde gelen isimleriyle görüşecek.

Ziyaret sırasında, Türkiye-EBRD Teknik İşbirliği Fonu kurulacak. Böylelikle Türkiye, EBRD tarafından yönetilen, ekonomik büyümeye ve insanların hayatlarının gelişmesine yardımcı, sosyal açıdan önemli projelere Hazine Müsteşarlığı vasıtasıyla ortak finansman sağlayacak.

EBRD partnerleri ve Türkiye'deki büyük holdinglerin üst yöneticileriyle de görüşecek olan Chakrabarti, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yapacak.

Chakrabarti'ye ziyaretinde, EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner de eşlik edecek.

AA

Ekonomi Haberleri

TCMB Faiz Kararını Açıkladı: İhtiyatlı Duruş Vurgusu
EMEKLİ SANDIĞI ZAM FARKLARI YATIYOR
Güneşte Kurutulan Torbalı Domatesi 100 Ülkeye İhraç Ediliyor
Sarı altın hasadı başladı: Yüzde 40’lık artışla 25 bin tonluk rekolte
Uludağ İçecek’ten Malatya’ya Dev Yatırım: EBRD’den Finansman Desteği