Eber Gölü Yağışlarla Nefes Aldı, Kiraz Üreticisi Sevindi

Afyonkarahisar’da son yağışlar, kuruma riski yaşayan Eber Gölü’ne can suyu oldu. Su seviyesindeki artış, özellikle kiraz üretiminin yoğun olduğu Eber ve Yakasenek köylerinde üreticilerin yüzünü güldürdü.

Afyonkarahisar’ın Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçeleri sınırlarında yer alan Eber Gölü, uzun süredir kuraklık nedeniyle su kaybıyla gündemdeydi. Son aylarda etkili olan yağışlar, göl çevresindeki doğal dengeyi yeniden hareketlendirdi.

Kiraz Bahçeleri İçin Kritik Kazanım

Göl çevresi, Türkiye’nin en kaliteli kirazlarının yetiştiği alanlar arasında yer alıyor. Geçen yıl yağış azlığı ve don nedeniyle üretimde üçte ikiyi aşan kayıp yaşanmıştı. Son yağışlarla birlikte toprak neminin artması ve yeraltı sularının beslenmesi, bu sezon için umut verdi.

Üreticilerden Memnuniyet Mesajı

Özellikle Eber ve Yakasenek köylerinde yaşayan üreticiler, göl seviyesindeki yükselişin verim ve kaliteyi olumlu etkileyeceğini belirterek gelişmeyi memnuniyetle karşıladı.

Yağışların Devamı Bekleniyor

Meteoroloji verilerine göre bölgede yağışların aralıklarla sürmesi bekleniyor. Bu durumun Eber Gölü su seviyesine katkı sağlamaya devam edeceği ve tarımsal üretimi destekleyeceği ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

AFYONKARAHİSAR Haberleri

Afyon'da dolu sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor
Afyon'da Gün Batımıyla Gökyüzünde Renk Şöleni
Dinar Belediye Başkanı Veysel Topçu’ya Neşterli Saldırı Girişimi
KADIN CANINI ZOR KURTARDI
İthal Besi Hayvanları Mercek Altında