Eber Gölü nasıl korunacak? Plan hazır

Afyonkarahisar Valiliği tarafından kuruma tehlikesinin baş gösterdiği Eber Gölü'nün için başlatılan müdahale planı şekillenmeye başlandı.

Hazırlana proje ile ilgili Afyonkarahisar Valiliği'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve uluslararası ortaklar, Eber Gölü'nün ekolojik dengesini yeniden kurmak için kapsamlı bir proje üzerinde çalışıyor. Avrupa Birliği'ne sunulacak olan projeyle, gölde mobil arıtma tesisleri kurulacak, biyogaz ve güneş enerjisi sistemleri devreye alınacak, akıllı izleme teknolojileri kullanılacak ve çevre bilincini artırmaya yönelik eğitim programları düzenlenecek. Bu adımlarla hem gölün su kalitesi yükseltilecek hem de bölgedeki canlı çeşitliliği korunacak."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

AFYONKARAHİSAR Haberleri

YERDE YATAN KARISINA TEKME ATTI
Afyon'u Ege ve Akdeniz'e bağlayan yol sisten kapandı
Afyon'da Kışın İlk İşareti: Eseli Yaylası Kar Altında
'Gönülden düşenin peşine düşülmez yazıyordu' kaldırıma çarpıp yaralandılar
Çocuk yaşta katil oldu! Afyonkarahisar'da gençlerin kavgasında kan aktı