DÜZELTME

Memleket Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğüne;

Memleket Gazetesinin 23 Mayıs 2013 Perşembe tarihli sayısında Nimet Dönmez isimli yazarınızın Türkiye’nin köklü tıp fakültelerinden olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Hastanesi ile ilgili mesnetsiz ve yakışıksız yazısını esefle okumuş bulunuyorum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sadece Konya'ya değil Orta Anadolu'ya, halta ülkemizin her coğrafyasına hizmet veren güzide bir kurumdur.

Yazıda ifade edildiği gibi poliklinikler boş değildir ve hatta kurumumuzun polikliniklerine binlerce insan gelmektedir. Bununla birlikle her gün her alanda yüklerce hastamız, ameliyat olmakta ve bir o kadar hastamızda endoskopik ya da kolonoskopik yöntemlerle tedavi edilmektedir.

Yine kalp ameliyatları, organ nakilleri, kanserli ağır hastalarımızın tedavileri gibi Konya'mızda sadece Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan onlarca farklı alanda hastalarımıza yönelik tedaviler aksamadan devam etmektedir.

Meram Tıp Fakültesi Hastanemizde bulunan 500'ün üzerinde temizlik görevlisi ile her gün her saat bütün hastanelerimizin her noktası hijyen ölçüleri çerçevesinde temizlenmekle ve buna mukabil yoğunluktan dolayı oluşmuş hoş olmayan alanlarda behemehal temizlenmektedir.

Yazıda bir Profesör Hocamızdan bahisle odasının temiz olmadığı ve hastalarına kaba davrandığı ifade edilmektedir.

Elbette hastane yönetimi olarak bir hocamızın odasını teftiş edecek değiliz ve aynı zamandı profesör olmuş bir hocamızın hastalarına karşı tavırlarını da Hastane Yönetimi olarak bizim belirlememiz söz konusu değildir. Fakat bilindiği gibi her statüden hekimi hastaların seçme ve değiştirme hakkı olduğu gibi kendisine karşı yapılan bir yanlış uygulamayı basta Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve YÖK olmak üzere her seviyeden kuruma, hastalar çok rahat bir şekilde şikâyet edebilmektedir.

Şu ana kadar bu kurumların hiç birisine hekimlerimize yönelik en küçük bir şikâyet yapılmamıştır. Bir şahsın fevri ve sübjektif açıklamaları ile yüzlerce hatta binlerce okuyucuyu yanlış bilgilendirilmekte ve Türkiye'mizin geniş bir coğrafyasına hizmet veren bir Tıp Fakültemiz ve Hastanesi ve bünyesindeki akademisyen hekimlerimiz hakkında yanlış bir imaj ile kötü bir algı oluşturulmaktadır.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki Konya'da ve hatta Türkiye'de hizmet içi eğilimin en fazla verildiği kurum Meranı Tıp Fakültesi ve Hastanesidir desek eminim ki yanlış ifade etmeyiz. Her kademeden çalışanımızın düzenli bir şekilde hizmet için eğitimlere tabi tutulması ile ilgili zaten haberleri medyadan da çok rahat takip edebi lirsiniz. Hal böyle iken bir günde binlerce hasla ile muhatap olan çalışanlarımızın olabildiğince nazik davransalar bile zaman zaman insani vasıllar gereği hala yapmaları olasıdır.

Biz hastanemizde hu durumlar için "Hasta Haklan Birimi" oluşturduk.  Hastalarımız çok rahat bir şekilde kendilerine karşı kötü muamele yapıldığını düşündüklerinde şikâyet edebilmektedirler.

Bu şikâyetler en üst seviyede kontrol edilmekle haklı bulunulan alanlarda gerekli incelemeler derhal yapılmakladır. Ayrıca bütün hastalarımıza memnuniyet anketleri uygulanmakla ve aksaklık görülen alanlarda gerekli tedbirler derhal alınmaktadır.

Netice itibariyle yanlış ve tutarsız bir şekilde, Konya ve Orta Anadolu ile ünsiyet kurmuş ülkemizin devasa hastane ve tıp fakültelerinden birisi olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Hastanesine karşı yapılan bu haksız saldırıyı kınıyoruz.

Bu konuda gerekli açıklamanın aynı ölçüler ile kurumumuza karşı küçük düşürücü yazının yayındığı alanda yayınlamanızı medya etiği gereği bekliyor ve gerekli hukuki haklarımızın saklı olduğunu belirtmek isliyoruz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi

Başhekim Vekili Doç. Dr. Ahmet TEKİN

POLİS-ADLİYE Haberleri

15 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi bıçaklanarak öldürüldü
KOMŞU CİNAYETİNDE ŞOK DETAYLAR
Ankara'dan kalkan helikopter Çorum'da can kurtardı
İSTOÇ'ta yangın
DEV MAFYA OPERASYONU