DÜZELTME

Haberimizde yer alan "Senato" ibaresi "Senato Dış İlişkiler Komitesi" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz.Saygılarımızla.AA

- ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Trump'ın BM adayını onayladı

- "Müslümanların kayıt altına alınması" önerisini eleştiren, “Kırım'ın Ukrayna'ya ait olduğunu" ifade eden Haley, ABD'nin BM Temsilciliği için Senato Dış İlişkiler Komitesinden onay aldı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Donald Trump’ın Birleşmiş Milletler Temsilciliğine aday gösterdiği Nikki Haley’e Senato Dış İlişkiler Komitesi onay verdi.

Komite, bugün yapılan oylama sonucunda Haley ABD’nin BM temsilciliği görevine getirilmesini onayladı.

Komitedeki Demokrat Partili üyelerce Haley’in dış politika alanında “tecrübesiz” olduğu yönünde eleştiriler yapılmasına rağmen Haley’in komiteden rahat bir şekilde geçtiği kaydedildi.

Daha önce Güney Carolina Valisi olarak görev yapan ve başkanlık mücadelesinde ön seçimlerde Trump'a karşı yarışan Haley, “Müslümanların kayıt altına alınması” konusunda Trump’ı eleştirmişti.

Ayrıca Haley, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan gerginliği gündeme getirerek, “Kırım Ukrayna’nındır Rusya'nın değildir.” ifadelerini kullanmıştı.

Haley’in BM Temsilciliğinin, Senato Genel Kurulunda önümüzdeki hafta oylanması bekleniyor.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu