Düzce'den AB ülkelerine fındık ihracatı

Kentten ekim ayında AB ülkelerine bin 516 ton iç fındık ihraç edildi

DÜZCE (AA) - Türkiye'deki fındık üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini karşılayan Düzce'den ekim ayında, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine bin 516 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ekim ayındaki tarım faaliyetlerinin verileri paylaşıldı.

Düzce'nin AB ülkelerine ihracatta önemli yeri bulunduğu, ekimde gerçekleştirilen ihracatın da bir önceki aydan fazla olduğu belirtilen açıklamada, "Mahsul edilmesinin ardından pazara inen fındık işlenerek ihracata hazır hale geliyor. AB ülkelerine ekim ayında bin 516 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirilmiştir. Bu gibi ihracat rakamlarının artması ve sürdürülmesi için çalışmalarımız devam edecek." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, çiftçi bilgilendirme çalışmalarının da devam ettiğine değinilerek, "İlimiz Merkez İlçe Düverdüzü ile Gümüşova ilçesi Yıldıztepe köylerinde toplam 35 çiftçimize fındık bahçelerinde budama ve gübreleme konularında uygulamalı eğitim verildi." bilgisi aktarıldı.

Bu arada, kentte yılın 10 ayında 10 bin 925 ton işlenmiş iç fındığın AB ülkelerine ihraç edildiği kaydedildi.

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE