Düzce'de katı atık depolama tesisindeki eylem

İstanbul Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu Üyesi Tuna:- "Halkın verdiği mücadeleyi takdir ediyoruz. 90 gündür buradalar. Kar kış demeden nöbet tuttular, uğraştılar. Bu konuyla ilgili tüm yasal yollara başvuracağız"

DÜZCE (AA) - İstanbul Barosu Çevre Kent ve İmar Hukuku Komisyonu üyeleri, Düzce'nin Yığılca ilçesindeki katı atık depolama tesisinin koku yaydığı iddiasıyla yaklaşık 3 aydır eylem yapan köylüleri ziyaret etti.

Hecinler mevkisinde kurulan çadır önünde köylülerden bilgi alan komisyon üyesi Alev Seher Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre sorunlarıyla uğraşan bir komisyon olduklarını söyledi.

Melen Çayı'nın kendileri için ikinci bir önemi bulunduğunu dile getiren Tuna, "Bu su bize içme suyu olarak geliyor. Bu suyu ben de içiyorum. İstanbullulara da bunun önemini anlatmak için buradayız." dedi.

Katı Atık Depolama Tesisi ile ilgili mahkeme sürecini başından beri takip ettiklerini anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Mahkeme ÇED raporunu iptal etti. Maalesef yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi, tüm yönetmelik hükümlerinde yer alan su havzası koruma alanlarının içinde bulunmaktadır. Buradaki halkın verdiği mücadeleyi gerçekten takdir ediyoruz. 90 gündür buradalar. Kar kış demeden nöbet tuttular, uğraştılar. Bu konuyla ilgili tüm yasal yollara başvuracağız. Konunun yakından takipçisiyiz. Şu anda yürüyen bir dava yok, bitti. Başladığında tabii ki müdahil değil davacı olacağız."

Komisyon üyesi avukatlar, açıklamanın ardından tesislerde incelemelerde bulundu.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu