Duterte'nin gündeminde suçlarla mücadele var

Filipinler'de devlet başkanı seçimini kazanan Duterte, polislerin maaşına zam yapılacağını söyledi

BANGKOK (AA) - Filipinler'de devlet başkanı seçiminin galibi Rodrigo Duterte, suçla mücadeleye öncelik vereceğini açıkladı.

Pazartesi günü devlet başkanı seçilen 71 yaşındaki Duterte, bir televizyon kanalına verdiği demeçte, ülkenin en önemli sorunlarından biri olan adi suçlar ve yolsuzlukla mücadelenin ilk gündem maddeleri olduğunu söyledi.

İşe emniyet genel müdürlüğünden başlayacağını belirten Duterte, “Polislerin kendilerine gelmesi lazım. Artık adam kaçırma, gasp ve uyuşturucu olmayacak.” dedi ve bu çerçevede polislerin maaşına zam yapılacağını duyurdu.

Duterte, avukat olduğunu ve ekonomiden anlamadığını ifade ederek ekonomi planlamasını uzmanlara bırakacağını kaydetti.

Merkezi Manila’da bulunan Makati İş Konseyi’nin, ekonomi planı olmadığı gerekçesiyle kendisini eleştirdiğini hatırlatan Duterte, “Ekonomiden bahsedecek olursak, bu alanda sınırlı birikimim var. Ancak suçlar söz konusu olduğundaysa uzun süre konuşabilirim.” dedi.

Duterte, Mindanao’daki Davao kentinin belediye başkanlığını 22 yıl yürüttü. 9 Mayıs'ta yapılan seçimde oyların yüzde 38,55'inin alarak devlet başkanı seçilen Duterte, son 50 yılda Luzon bölgesi dışından devlet başkanı seçilen ilk siyasetçi oldu.


AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu