Antalya’nın Manavgat ilçesinde jandarma ekiplerinin devriye görevi sırasında şüphe üzerine durdurmak istediği bir kamyonet sürücüsü, tüm uyarılara rağmen kaçmaya çalışınca ortalık karıştı. Salkımevler Mahallesi ile Ulukapı yolu üzerinde başlayan kovalamaca, jandarma ekiplerinin titiz takibi sonucu bir mahalle parkında son buldu.
Kovalamaca Mahalle Parkında Noktalandı
Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu ekiplerinin ikazlarını görmezden gelerek aracıyla kaçan Serkan Y., yaşanan nefes kesen takibin ardından kıskıvrak yakalandı. Etkisiz hale getirilen sürücünün yapılan ilk kontrollerinde alkollü olduğu anlaşıldı. Detaylı incelemede ise şahsın daha önce de benzer suçtan ehliyetine geçici süreyle el konulduğu ortaya çıktı.
Hem Alkollü Hem Uyuşturucu Etkisinde Çıktı
Olay sonrası hastaneye sevk edilen Serkan Y.’ye uygulanan toksikoloji testi, durumun vahametini gözler önüne serdi. Test sonuçlarına göre sürücünün sadece alkol değil, aynı zamanda uyuşturucu madde etkisi altında araç kullandığı tespit edildi.
640 Bin TL Ceza ve Daimi Men Kararı
Jandarma ekipleri, sürücüye ve araç sahibine kanunun en üst sınırlarından ağır bir ceza faturası kesti. Sürücü belgesi daha önce geri alınmış olmasına rağmen araç kullanmaktan 200 bin TL, jandarmanın "dur" ihtarına uymamaktan 200 bin TL, uyuşturucu madde etkisinde araç kullanmaktan 150 bin TL ve ikinci kez alkollü araç kullanmaktan 50 bin TL ceza uygulandı. Ayrıca aracı kullandıran kişiye de 40 bin TL idari para cezası kesilerek toplam tutar 640 bin TL’ye ulaştı.
Operasyonun ardından sürücünün ehliyeti daimi olarak iptal edilirken, söz konusu kamyonet trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.