"Dünyanın kedisi" Edirne ciğeri tatmak için geldi

Edirne'de 1 tonun üzerinde ciğerin ikram edileceği festivali tanıtmak amacıyla düzenlenen "kedili" organizasyon ilgi çekti

EDİRNE (AA) - Edirne 7. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali tanıtımı renkli görüntülerle devam ediyor.

Mizansen gereği dünyanın tanıdığı çizgi film karakterleri Kapıkule Sınır Kapısı'ndan ciğerin kokusunu alarak giriş yaptı.

Edirne Belediye Bandosu'nun dokuz sekiz ritmli müziklerle karşıladığı Silvester, Tom, Çizmeli Kedi ve Garfield dans ederek kendilerine ikram edilen ciğerden yedi.

Bir süre dans eden kediler daha sonra festivale katılmak üzere Edirne'ye doğru yol aldı.

Festival tertip komitesinden Kemal Kılıç, yaptığı açıklamada, festivali daha iyi tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon tertip ettiklerini söyledi.

Edirne Tava Ciğerini Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da festivalin her geçen yıl daha ilgi çekici hale geldiğini ifade ederek, herkesi festivale ciğer yemeye beklediklerini söyledi.

Yarın başlayacak olan festivalde pazar günü 1 tonu aşkın ciğer ücretsiz dağıtılacak ve en çok acı biber yiyene ödüller dağıtılacak.

AA

Gündem Haberleri

Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı
Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki