Dünya Sağlık Örgütünden Libyalı yaralılara yardım

Bingazi saldırısında yaralananların tedavilerine DSÖ tarafından destek sağlanıyor

TRABLUS (AA) - Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), Libya'da Bingazi saldırısında yaralananların tedavisine destek verdiği bildirildi.

Libya'daki Birleşmiş Milletler (BM) Misyonunun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, DSÖ'den bir ekibin geçen salı günü yaşanan iki bombalı saldırıdan kısa bir süre sonra bölgeye giderek Bingazi'deki sağlık kurumlarına yaralıların tedavisi için destek vermeye başladığı duyuruldu.

Yardımla ilgili detaylı bilgi verilmeyen açıklamada, DSÖ'nün Libya'daki insani durumu ülkedeki sağlık kurumlarıyla yakından takip ettiği ve gerekmesi halinde daha fazla yardım yapmaya hazır olduğu kaydedildi.

Bingazi'deki Selmani bölgesinde bulunan Biat er-Rıdvan Camisi önünde cemaatin çıkışı sırasında salı günü bombalı iki araçla saldırı düzenlenmiş, olayda 34 kişi hayatını kaybetmiş, 73 kişi yaralanmıştı.

AA

Gündem Haberleri

"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü
ASRIN FELAKETİ 3. YILINDA
BÖCEK AİLESİ FACİASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI