Dünya Masa Tenisi Şampiyonası

- Şampiyonada Türkiye'yi temsil eden 4 erkek ve 2 kadın sporcu elendi


ANKARA (AA) - Dünya Masa Tenisi Şampiyonası'na 4 erkek ve 2 kadın sporcuyla katılan Türkiye, turnuvaya veda etti.

Almanya'nın Düsseldorf kentindeki şampiyonada, tek erkeklerde Gençay Menge, ana tabloya girme başarısı gösterse de Rumen rakibine 4-0 yenilince elendi.

Tek erkeklerdeki Batuhan Ulucak ve İbrahim Gündüz, gruplarını ilk sırada tamamlamasına karşın eleme turunda Porto Rikolu ve Mısırlı rakiplerine aynı sonuçla 4-1 mağlup oldu ve elenmekten kurtulamadı. Talha Yiğenler ise grubundaki son maçında Yunan sporcuya 4-1 kaybetti ve gruptan çıkamadı.

Tek kadınlarda mücadele eden Özge Yılmaz ve Simay Kulakçeken, gruplarındaki son maçlarda Hırvat ve Fin rakiplerine 4-0 ve 4-2 yenildi.

Karışık çiftlerde ana tabloya kalan İbrahim Gündüz-Özge Yılmaz ikilisi, son 64 turunda Çek rakiplerine 4-1 kaybederek, turnuvanın dışında kaldı.

Çift kadınlardaki Simay Kulakçeken-Özge Yılmaz ikilisi, ana tablo son 32 turunda Rus rakipleri önünde başarılı olamadı ve maçı 4-3 kaybederek, elendi.

Çift erkeklerde mücadele eden İbrahim Gündüz-Talha Yiğenler ikilisi, ana tablo son 64 turunda Güney Koreli rakiplerine 4-2 mağlup oldu ve Dünya Şampiyonası'na veda etti. Gençay Menge-Batuhan Ulucak ise 2. eleme turunda Rus sporcular önünde salondan 3-2'lik yenilgiyle ayrıldı ve elenmekten kurtulamadı.

AA

Spor Haberleri

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin 400. randevusu
Karatay Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı Konya Gençlik Kupası'nda Parladı
Panathinaikos Fatih Terim ile yollarını ayırdı
Konyaspor maçında Halil Umut Meler düdük çalacak
Süper Lig'de 37. haftanın programı belli oldu