Dügen'den KESK eylemine anında cevap

KESK'in AKP il binasına siyah çelenk koymasının ardından AKP İl Başkanı "Bankaların hortumlandığı zaman niye sesleri çıkmadı” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Konya Şubeler Platformu, AK Parti İl Binası önünde siyah çelenkli eylem gerçekleştirdi. Çelenk’e jet yanıt ise AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen’den geldi.

Toplu görüşmelerde farklı pazarlıkların yapıldığını öne süren KESK Konya Şubeler Platformu adına konuşan Hasan Hüseyin Böke, iki milyonu aşkın kamu emekçisini yakından ilgilendiren toplu görüşmelerin memurlar için olumlu neticelenmeyeceğine inandıklarını belirtti.

 

KESK’in oturmadığı masada yapılan görüşmelerin sonunda son sözü yine Başbakan Erdoğan’ın söyleyeceğini ifade eden Böke, “Bizler bu duruma itiraz ettiğimiz için, kamu emekçilerinin iradesini hükümete teslim etmeyi reddettiğimiz için, masada değil sokakta oturmayı tercih ettik. Kamu emekçilerinin gözlerinin içine bakıla bakıla aldatılmasına izin vermediğimiz için, klimalı odalarda çay kahve içmeyi değil, işyerlerinde ve alanlarda sesimizi yükseltmeyi tercih ettik” diye konuştu.

 

DÜGEN’DEN JET YANIT

 

AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen ise, KESK tarafından yapılan basın açıklamasının hemen ardından yaptığı toplantıda, KESK’in yaptığı bu eyleme bir anlam veremediğini, hangi düşüncelerle yapıldığı belli olmayan bu tür eylemlerin yapılmasının doğru olmadığını kaydetti.

 

Dügen, “Keşke bu sendikalar 28 Şubat sürecinde bankalar hortumlanırken, KEY ödemeleri yapılmazken ve memurun haklarının gerçek manada çiğnendiği sıralarda seslerini duyurabilselerdi. Hükümetimizi memura bir ek gelir olsun diye imkânları ölçüsünde ek ödemeler yapıyor. Hükümet olarak her zaman işçilerimizin ve memurlarımızın yanındayız, enflasyon verileri altında ezilmelerini önlemek için de gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ferit Hepokur-Memleket

Yerel Haberleri

Baba-Çocuk İkilisi M1 Konya’da Bir Araya Geliyor
SEZON ÖNCESİ KRİTİK İNCELEME
TARİHİ CAMİLERDE SAF TUTTULAR
MİLYONLUK VURGUN ENGELLENDİ
Lazerle Göz Çizdirme Dönemi: Hangi Yöntem Size Uygun?