YAZMA ESERLERİ İNCELEDİLER
Dubai Prensi Şeyh Macid ile birlikte Konya'ya gelen Dubai Kültür Heyeti, Yusufağa Kütüphanesi'ni ziyaret ederek kütüphanede bulunan yazma eserleri inceledi.
Heyet Başkanı Cuma El Macid ve heyet üyeleri, müzede bulunan yazma eserleri tek tek inceleyerek Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin'den eserler hakkında bilgi aldı. Cuma El Macid'in Dubai'de yazma eserler konusunda uzman kişilerden birisi olduğunu belirten Bekir Şahin, "Kendisi çok iyi bir Osmanlı hayranı, bu nedenle özellikle Osmanlı dönemine ait eserlerle yakından ilgileniyor. Kendisi böyle bir kütüphaneyi ziyaret etmekten çok mutlu olduğunu belirtti ve böyle güzel ve nadide eserleri dünyanın hiçbir yerinde görmediğini söyledi" dedi. Heyet üyeleri eserleri inceleyerek not aldı.
MEVLANA'YA ZİYARET
Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği Dubai Cuma El Macid Kültür Merkezi Müdürlüğü ile Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürlüğü arasında, el yazması eserlerin dijital kopyalarının karşılıklı olarak değişimi, restorasyon ve tarafların bünyesinde çalıştırdıkları personelin eğitimi gibi konularda işbirliği sağlanması amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde Konya'ya gelen Dubai heyeti, Mevlana Müzesini ziyaret etti.
Müze ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Dubai Ekonomik İlişkiler Komisyonu Başkanı Cuma El Macid, Türkiye'nin gerek kültürel gerekse kitaplar ve müzeler açısından çok zengin bir ülke olduğunu ve bu zenginliğin herkes tarafından bilindiğini belirtti.
Başta UNESCO ve bütün İslam alemiyle Batılıların Türkiye'ye çok büyük önem verdiğini ifade eden El Macid, şunları kaydetti:
''İslam medeniyetinin insanlığa sunduğu hizmetleri içerin birçok kitap Türkiye'de mevcuttur. Daha önce Süleymaniye'de birçok eser görmüştüm. Konya'yı ilk defa ziyaret ettim. Konya'nın da çok zengin bir kültüre sahip olduğunu görme fırsatım oldu. Ben şahsım adına Türkiye Cumhuriyeti ile Arap ülkeleri arasında kültürel köprü oluşturmaya uğraşıyorum. Bu kuracağımız köprü, her iki taraf için iktisadi ve siyasi açıdan da çok önemli yardımlaşmalara vesile olacaktır.''
DUBAİ PRENSİ MACİD EL MAKTUM İSTANBUL'A GİTTİ
Konya'daki Şeb-i Arus törenlerine katılan Dubai Emiri El Maktum'un oğlu Veliaht Prens Macid El Maktum, gezi ve temaslarda bulunmak üzere özel uçağıyla İstanbul'a gitti.
Atatürk Havalimanı VIP Salonu'ndan giriş yapan Macid El Maktum'un yakın korumalarının çokluğu dikkat çekti. Geniş güvenlik tedbirleri altında VIP Salonu'ndan çıkan Maktum, lüks Mercedes otomobillerden oluşan 16 araçlık konvoy ile havalimanından ayrıldı.
Boeing 737 model uçaktan, Maktum'un özel kıyafetlerini 7 yer hizmetleri çalışanı taşıdı. Aynı ekip Maktum'a ait 28 parçadan oluşan bagajları özel bir şirketten kiralanan kamyona yükledi. İstanbul'daki temasları sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile de görüşmesi beklenen Maktum'un tarihi ve turistik mekanların yanı sıra eğlence merkezlerini de gezeceği öğrenildi.
Memleket