TMMOB Makine Mühendisleri Odası Koza Restoran’da düzenlediği ödül gecesinde meslekte 25, 40 ve 50.yılını dolduran mühendislere hizmet plaketleri verdi. Geceye oda üyeleri, meslekte 25, 40 ve 50 yılını doldurmuş mühendisler katıldı.
TMMOB Konya Şubesi Başkanı Mete Kalyoncu, sosyal yaşamda mühendislikle ilgili konuların vazgeçilmez ve uygulaması zorunlu kurallarla doğrudan ilişkili olduğuna işaret ederek, “Bu meslekte 25,40 ve 50. yılını dolduran meslektaşlarımız kendilerini yenilemeyi başarmış kişilerdir” dedi.
Türkiye’nin sanayisi gelişmiş ve güçlü bir ülke olduğunu kaydeden, bunun için ülke insanının ihtiyacı olan son teknolojiyi imal etmenin ve kendi kaynaklarımızca kullanmanın önemini vurgulayan Kalyoncu “Ülkemizin gelişimini sağlayabilecek bütün yeteneklerle tümüyle donanmış olmak çok kolay değil, ama bütün bu yeteneklerle donanmanın gerekli olduğunu düşünüyor ve burada bulunan meslektaşlarımın tecrübeleri sayesinde bu yeteneklere sahip olduğunu düşünüyorum. Ben mesleğimize uzun yıllar hizmet etmiş ve hala da hizmet eden meslektaşları canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Kalyoncu’nun konuşmasının ardından plaket törenine geçildi. 25, 40 ve 50 yılını doldurmuş mühendislere hizmet plaketi verildiği törende Kalyoncu meslekte 50 yılını dolduran Halil Yüzbaşıgil’e hizmet plaketini takdim etti. Caner Özcan-Memleket