"Drift" yapan sürücüye aracının ederi kadar ceza

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde "drift" yaptığı, sürücü belgesiz ve alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücüye 8 bin lira ceza uygulandı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde "drift" yaptığı, sürücü belgesiz ve alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücüye, aracının piyasadaki satış bedeline yakın 8 bin lira ceza kesildi.

Gelibolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yasal olmayan modifiyeli araçlara yönelik uygulama yaptı.

Bu kapsamda, yüksek sesle müzik dinlenilmesi, abartılı egzoz ve alkol kontrolleri de gerçekleştirildi. Sanayi sitesi civarındaki uygulamada bir sürücü polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.

Uzun süren kovalamacanın ardından sürücü E.E, Karayolları 13. Şube Şefliği önünde durduruldu.

Sürücüye, "alkollü ve sürücü belgesiz araç kullanmak, drift yapmak" suçlarından, otomobilinin yaklaşık piyasa değeri kadar olan 8 bin 30 lira ceza kesildi, trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak suçundan da adli işlem başlatıldı.

Gündem Haberleri

Adalet Bakanı Gürlek’in Bilgilerini Sızdıran Tapu Teknikeri Gözaltında
YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME
BÖYLE BİR ÇAĞDAYIZ
Erol Köse’nin cenazesini kızı Dijan aldı
Meralar Gidiyor, Köylü Direniyor: Cezaevine Sert Tepki