Bağışçılardan gelen kurbanları vekâlet yoluyla kesen ve en yakından başlayarak Afrika'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Asya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde de yoksulların sofrasına ulaştıran görevliler yurda döndü.
Yurt dışında yapılan kurban organizasyonunun tamamlanması ve çalışmalarda görev alan ekiplerin Konya’ya dönmesinin ardından bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yön. Kur. Başkanı Mehmet Seçer; “Sizler kendi ailelerinizi bırakıp bayramı bizimle yapmaya mı geldiniz! diyenlerin sevinç gözyaşlarıyla bir kurban bayramını daha geride bıraktık. Derneğimize gelen kurban bağışlarının yurt içi ve yurt dışındaki kesimleri başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere Dost Eli görevlilerinin büyük bir titizlikle çalışmasıyla tamamlandı. Vekâlet yoluyla kestiğimiz kurbanlar Konya’ da ve sınırların ötesinde bulunan binlerce kardeşimize ulaştırıldı. Bağışçılarımızın adının kendi topraklarımızda ve sınırlar ötesinde okunmasıyla en çok ihtiyacımız olan İslam kardeşliği ruhu bir kez daha pekişti. Bu çalışmalarda yine gördük ki dağıtılan kurban etleri elbette ki ihtiyaç sahibi için önemli ancak çok daha önemlisi bizlerin kendilerinin yanında ve onları unutmamış olması” dedi.
Türkiye’den giden yardımların dünya müslümanları için ayrı bir önem taşıdığını belirten Başkan Mehmet SEÇER; tüm gayretimiz bir nebzede olsa ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek onların kaybolan umutlarını yeniden ortaya çıkarmak. Bir kez daha bizlerle birlikte olan, kurbanlarını ihtiyaç sahibi, mağdur, kimsesiz kardeşleriyle paylaşan tüm bağışçılarımıza Dost Eli Derneği olarak teşekkür ediyoruz dedi.