Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali

Kentin sokaklarının 30 ton narenciyeyle süslendiği festival 5 gün sürecek

HATAY (AA) - Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Dörtyol İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali, düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Numune Evler Mahallesi'ndeki programda, ilk kurşunun işgalci güçlere karşı Dörtyol'da, Kara Mehmet Çavuş ve Kara Hasan Paşa tarafından sıkıldığını hatırlattı.

Bu günü kültür ve sanat festivaliyle taçlandırdıklarını belirten Toksoy, kendilerine destek olanlara da teşekkür etti.

Dörtyol Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer de narenciye üretiminin Dörtyol için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, herkesi narenciye konusunda birlikte çalışmaya davet etti.

Konuşmaların ardından folklor gösterisi yapıldı.

Festivale, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, AK Parti İlçe Başkanı Yaşın Taşar ile vatandaşlar katıldı.

Kentin sokaklarının 30 ton narenciyeyle süslendiği festival 5 gün sürecek.

AA

Gündem Haberleri

Cemil Tugay AK Parti ve MHP Teşkilatlarıyla Buluştu
40 Yıl Sonra Toprakla Buluştu: Kızılcahamam'da Tarihi Tarım Hamlesi
BU MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN
Tarihi Yarımada semalarında çift gökkuşağı sürprizi
EVLERE ÇELİK KASA ŞARTI GELİYOR