Doğu'da yağışlı hava

Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayı ile yer yer sis ve puslu geçmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgarın güney ve güneydoğudan orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da 6, Tunceli ve Iğdır'da 4, Ardahan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 3, Kars'ta 2 ve Erzurum'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek hava sıcaklıkları Iğdır'da 14, Erzincan ve Tunceli'de 12, Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı'da 5 derece olarak kaydedildi.

Kar kalınlıkları da Ağrı'da 30, Erzurum'da 4 ve Kars'ta 1 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, dik ve eğimli yamaçlarda çığ riskine karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

AA

Gündem Haberleri

POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!
TÜM FAALİYETLERİ DURDURULDU
'GELECEK'Tİ, 'YENİ' OLUYOR
Polis Akademisi Duyurdu: 2026 PMYO 3 Bin 250 Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı!