Doğu Karadeniz'de kış

Giresun ve Rize'de kar yağışı nedeniyle 241 köy yolu ulaşıma kapandı

GİRESUN (AA) - Doğu Karadeniz'de kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Giresun İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı nedeniyle merkezde 19, ilçelerden Dereli'de 29, Keşap'ta 20, Espiye'de 12, Bulancak'ta 9, Görele'de 8, Şebinkarahisar'da 7, Tirebolu'da 7, Doğankent'te 6, Eynesil'de 5, Yağlıdere'de 5, Çamoluk'ta 3, Çanakçı'da 1, Güce'de 1 olmak üzere toplam 132 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

- Rize

Rize'de kar yağışı nedeniyle ilçelerden Çayeli'nde 20, İkizdere'de 18, Ardeşen'de 16, Kalkandere'de 16, Çamlıhemşin'de 12, Pazar'da 9, Derepazarı'nda 5, Fındıklı'da 4, Güneysu'da 3, Hemşin'de 3, İyidere'de 3 olmak üzere 109 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 107 personel, 13 lastikli yükleyici, 25 greyder ve 5 kar küreme makinesiyle köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları ekipleri ise geceden itibaren Karadeniz Sahil Yolu ve ilçe bağlantı yollarının ulaşıma kapanmaması için güzergahta hazır bekliyor.

Bu arada, ulaşımın güçlükle sağlandığı Çamlıhemşin, Hemşin ve İkizdere'ye bağlı yüksek kesimlerde belediye ekiplerileri, kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

AA

Gündem Haberleri

78 Türk şehitliği belgesel oluyor
Yangın Bölgelerinde Hasar Tespiti Bitti: 5 İlde Yaralar Sarılıyor!
Yıkımı Engellemek İçin Lüks Araçları Siper Ettiler
Deprem bağışları mercek altında! Ahbap'a en yüksek bağışı yapan ünlüler belli oldu
Giza Piramitleri'nin Yasaklı Zirvesinde Bakın Ne Bulundu!