Doğu Anadolu'daki ulaşıma kar ve tipi engeli

Bölgedeki kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı karayollarında ulaşım sağlanamazken, bazı yollarda ise sadece küçük araçların kontrollü geçişlerine izin veriliyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi yüzünden bazı karayollarında ulaşım gerçekleştirilemiyor.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarıkamış-Karaurgan karayolu Gaziler yol ayrımının 0-12. kilometreleri, Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolunun 34 ila 49. kilometreleri, Erzurum-Pasinler Karayolu Tekman yol ayrımının 9 ila 35. kilometreleri, İkizdere-İspir karayolunun 0-5. kilometreleri arası, Karayazı-Göksu-Karaçoban karayolunun 0-26. kilometreleri arası ile Karayazı-Elmalıdere karayolunun 0-39. kilometreleri arasının ulaşıma kapalı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu yolların yanı sıra Doğubayazıt-Çaldıran karayolunun 0 ila 13. kilometreleri, Ağrı-Diyadin yol ayrımının 0 ila 52. kilometreleri, Karaurgan-Horasan karayolunun 5 ila 23. kilometreleri, Cumaçay-Ağrı karayolunun 0 ila 48. kilometreleri arası, Çobandede-Karayazı-Hınıs karayolundaki Hacıömer yol ayrımının 0 ila 80. kilometreleri ile Karaçoban-Karagöz karayolunun 36 ila 48. kilometreleri arasında da ulaşımın yapılamadığı belirtildi.

Horasan-Erzurum karayolu Ağrı il sınırı, Eleşkirt-Ağrı, Ağrı-Diyadin karayolları ve Gürbulak Sınır Kapısı'nda ise sadece küçük araçların kontrollü geçişlerine izin verildiği bildirildi.






AA

Gündem Haberleri

Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik
Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi için çalışmalar başladı
Bina önüne çöp bırakanlara pankartlı tepki
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu