Doğalgaza yapılan indirim

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu:- "Yarından itibaren yürürlüğe girecek indirimin, uzun vadede, özellikle yabancı sermayeli kuruluşların yatırımını çekme noktasında etkili olacağını düşünüyoruz"

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, doğalgaz fiyatında yarından itibaren geçerli olacak yüzde 10 indirimin yabancı sermayeli kuruluşların yatırımını çekme konusunda etkili olacağını bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaz fiyatına yapılan yüzde 10'luk indirimi sanayiciler olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Söz konusu indirimin, sanayide üretim maliyetlerini aşağı çekeceğini vurgulayan Zeytinoğlu, "Her açıdan olumlu olan bu fiyat indirimi, doğalgazı ısınma ve mutfak ihtiyaçları için kullanan tüketicilerin yanı sıra üretim yapan sanayicileri de memnun etmiştir. Ayrıca bu indirim enflasyonu da aşağı çekecek bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, bu gelişmenin yabancı sermayenin Türkiye'ye yönelik yatırım kararlarını uyaracağına dikkati çekerek, "Yarından itibaren yürürlüğe girecek indirimin uzun vadede özellikle yabancı sermayeli kuruluşların yatırımını çekme noktasında etkili olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Ekonomi Haberleri

KONYA'DA KONUT PİYASASI HIZ KAZANDI
Türk Kahve Markası Espressolab 20 Ülkede Faaliyette
HURDA ARAÇ TEŞVİĞİNDE SON RÜTUŞLAR
Konya’da değerini en çok artıran bölgeler
Konya'da yeni kurulacak sanayi sitesine 960 Milyon TL