DOA 17 Günde 33 Milyon TL Verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, DOA sistemiyle başlatılan çevre seferberliğinde gelinen noktayı duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, DOA sistemiyle başlatılan çevre seferberliğinde gelinen noktayı duyurdu. Bakan Kurum, "DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı" ifadelerini kullandı.

DOA sisteminin 17 günlük verilerini açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'nin çevre seferberliği büyüyor! 1 Temmuz'dan bu yana 33 milyon ambalaj topladık. 2 milyondan fazla vatandaşımız DOA'ya kayıt oldu. Kaynaklarımızı koruyor, geleceğe birlikte sahip çıkıyoruz" dedi.

Bakan Kurum'un paylaştığı verilere göre 17 günde 33 milyon 333 bin 990 içecek ambalajı toplanırken, en çok ambalaj toplanan iller, İstanbul 2 milyon 760 bin 802, Denizli 1 milyon 332 bin 752, Sakarya 1 milyon 260 bin 888, Ankara 1 milyon 225 bin 795, Bursa 1 milyon 200 bin 501 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Yarısı bizden desteği 1 yıl uzatıldı! Karar Resmi Gazete’de
İstanbul’da yağışlar sonrası barajlar doldu mu? İşte oranlar
Ankara’ya kar yağdı
AFAD kriz masası çalışmaları tamamladı
10 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI