DMM’den “Türkçe talimat” iddiasına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suriye ordusunun operasyonlarının Türkçe talimatlarla koordine edildiği iddiasını yalanladı. Görüntülerin 2021 yılına ait, montajlanmış ve yeniden dolaşıma sokulmuş olduğu bildirildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya platformlarında yer alan, “Suriye ordusunun yürüttüğü operasyonların Şam hükümetine ait bir karargahtan Türkçe talimatlarla koordine edildiği” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, söz konusu görüntülerin Türkiye sınırlarına yönelik yasa dışı geçiş girişimlerinin engellendiği anlara ait olduğu ve 2021 yılında paylaşıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Görüntülere Arapça ses eklenmiş

Açıklamada, görüntülerin Arapça ses eklenerek montajlandığı ve kasıtlı biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu belirtildi. Bu durumun yanıltıcı bilgi üretme amacı taşıdığına dikkat çekildi.

“Dezenformasyona karşı dikkatli olunmalı” uyarısı

DMM açıklamasında, aynı coğrafyada asırlardır müşterek değerler paylaşıldığı vurgulanarak, dost, kardeş ve komşu ülkelerin bu tür dezenformasyonlara karşı dikkatli ve duyarlı olması gerektiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Kreş görüntülerinde hiçbir olumsuzluk yok
Çocuklar İçin Sosyal Medyada Yeni Dönem Başlıyor
ESNAF VE EV HANIMLARINA SORULDU
GÜN GELECEK YALVARACAKLAR
AK PARTİ İL TEŞKİLATINDAN VEFA