DMM'den 'Avrupa çöpünü Türkiye’ye döküyor' paylaşımları manipülasyon açıklaması

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Avrupa çöpünü Türkiye'ye döküyor" şeklindeki paylaşımlara DMM'den açıklama geldi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Avrupa çöpünü Türkiye'ye döküyor" yönündeki paylaşımlara ilişkin, "Gerçekleri çarpıtan ağır bir manipülasyon içermektedir" ifadeleri kullanıldı.

"Türkiye'ye geri dönüştürülemeyen çöp girmesi kesinlikle yasaktır"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Avrupa çöpünü Türkiye'ye döküyor" yönündeki paylaşımlar, gerçekleri çarpıtan ağır bir manipülasyon içermektedir. Türkiye'ye bertaraf amaçlı atık, tehlikeli madde veya geri dönüştürülemeyen çöp girmesi kesinlikle yasaktır.

Ülkemize yalnızca sanayide ham madde olarak kullanılmak üzere temiz, kaynağında ayrıştırılmış atıkların lisanslı tesislerde işlenmek üzere ithalatına izin verilmektedir. Standartlara uygun olmayan hiçbir sevkiyatın ülkemize girişine izin verilmeyip; geldiği ülkeye derhal iadesi sağlanmaktadır.

Takip sistemi ile adım adım izleniyor

Kabul edilen yükler ise gümrük noktasından tesise ulaşana kadar takip sistemleri ile anlık olarak izlenmektedir. Çevre mevzuatına aykırı hareket eden tesis ve odaklara karşı da sıfır tolerans ilkesiyle denetimler sürdürülmektedir.

Kötü niyetli bir algı çalışmas

Konunun çarpıtılarak; özellikle Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı COP31 İklim Zirvesi öncesinde gündeme taşınması kötü niyetli bir algı çalışması olduğunu açıkça göstermektedir. Sıfır Atık Hareketi ile küresel ölçekte çevre politikalarına öncülük eden ülkemizi hedef alan bu tür asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı içeriklere itibar edilmemesi, yalnızca yetkili kurum ve makamların resmi açıklamalarının esas alınması önemle rica olunur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Milli Savunma Bakanı Güler, Katar’da
FONLARA, HİSSE SENETLERİNE YATIRIM YAPMAK SUÇ DEĞİLDİR
İNSAN BEDENİ ÜZERİNDEN TİCARETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
Bakan Çiftçi: Afetin izlerini silmek için devlet-millet omuz omuza
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nuri Pakdil’i andı